Skip to content
  • Om oss
  • Våre produkter
  • Bærekraft
  • Oppskrifter
    • Siste oppskrifter
    • Alle oppskrifter
    • Danmark / Denmark
    • Ireland / Ireland
    • Italia / Italy
    • Lietuva / Lithuania
    • Nederland / Netherlands
    • Schweiz / Swiss
    • Suomi / Finland
    • Sverige / Sweden
    • United Kingdom
Menu
  • Om oss
  • Våre produkter
  • Bærekraft
  • Oppskrifter
    • Siste oppskrifter
    • Alle oppskrifter
    • Danmark / Denmark
    • Ireland / Ireland
    • Italia / Italy
    • Lietuva / Lithuania
    • Nederland / Netherlands
    • Schweiz / Swiss
    • Suomi / Finland
    • Sverige / Sweden
    • United Kingdom
Tilbake til oppskrifter

Ostekake med vanilje og bringebær

Nydelig Ostekake med vanilje og bringebær.

Del denne oppskriften

Skriv ut oppskrift
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nydelig Ostekake med vanilje og bringebær.

Ostekake med vanilje og bringebær


  • Total tid: 270 min

Ingredienser

Kakebunn

  • 100 g romtemperert usaltet smør
  • 200 g kjeks, f. eks Bixit

Ostekrem

  • 600 g kremost, f.eks. Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 150 g kremfløte
  • 200 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 30 g Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
  • 3 egg

Topping

  • 250 g bringebær
  • 1 ss sukker

Instruksjoner

Steg 1: Forvarm stekeovnen til 180 °C over- og undervarme eller 160 °C varmluft. Plasser en glassbolle med vann i stekeovnen for å forhindre at ostekaken sprekker. Glassbollen må tåle varme. Ha bakepapir i bunnen på en springform (Ø 25 cm).

Steg 2: Ha kjeksen i en foodprocessor og blend kjeksen til mellomstore smuler. Har du ikke en foodprocessor kan man ta kjeksen i en pose og knuse den med en kjevle. Vær forsiktig så posen ikke sprekker. Smelt smøret.

Steg 3: Ha den knuste kjeksen og smøret i en bolle og bland godt. Ha det så i springformen og press det sammen. Bruk gjerne baksiden på en spiseskje for å gjøre bunnen jevn og kompakt.

Steg 4: Ha kremost, mascarpone og kremfløte i en bolle og pisk det sammen til en jevn masse. Tilsett sukker, hvetemel og Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract og rør til alt er godt blandet.

Steg 5: Tilsett ett og ett egg om gangen og pisk til massen er jevnt og godt blandet.

Steg 6: Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kaken i stekeovnen. Stek for ca. 60 minutter til kaken har fått en brunlig kant. Slå av ovnen og la kaken stå og avkjøles i ovnen med døren på gløtt i 30 minutter for å forhindre at den sprekker. Bruk gjerne en sleiv eller lignende for å holde ovnsdøren litt åpen.

Steg 7: Ta kaken så ut av ovnen og la den avkjøles helt i formen på en bakerist.

Steg 8: Før kaken servers tilberedes bringebærsausen. Ha halvparten av bringebærene i en liten kjele, tilsett sukker og la det koke i ca. 3 minutter til bringebærene begynner å slippe væske. Hell bringebærene i et dørslag og sil av frøene.

Steg 9: Ta ostekaken ut av springformen, bruk en kniv for å løsne den langs kanten. Hell bringebærsaften utover kaken.

Steg 10: Til slutt danderes resten av bringebærene på midten av kaken, og den er klar til servering.

  • Prep Time: 30 min
  • Cook Time: 60 min

Did you make this recipe?

Share a photo and tag us with #instahandle - we can't wait to see!

Flere oppskrifter

Loading...
Nydelig Frozen Strawberry Vanilla Daiquiri.

Frozen Strawberry Vanilla Daiquiri

med Organic Vanilla Bean Extract

Panna Cotta med Vanilje

med Organic Vanilla Bean Extract
Instagram Facebook-square
  • Kontakt
  • Betingelser & Vilkår
  • Compliance
  • Personvernerklæring
  • Retningslinjer for informasjonskapsler
  • Kontakt
  • Betingelser & Vilkår
  • Compliance
  • Personvernerklæring
  • Retningslinjer for informasjonskapsler
Taylor & Colledge ©2023