Ingredienser
Kakebunn
- 100 g romtemperert usaltet smør
- 200 g kjeks, f. eks Bixit
Ostekrem
- 600 g kremost, f.eks. Philadelphia
- 250 g mascarpone
- 150 g kremfløte
- 200 g sukker
- 1 ss hvetemel
- 30 g Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
- 3 egg
Topping
- 250 g bringebær
- 1 ss sukker
Instruksjoner
Steg 1: Forvarm stekeovnen til 180 °C over- og undervarme eller 160 °C varmluft. Plasser en glassbolle med vann i stekeovnen for å forhindre at ostekaken sprekker. Glassbollen må tåle varme. Ha bakepapir i bunnen på en springform (Ø 25 cm).
Steg 2: Ha kjeksen i en foodprocessor og blend kjeksen til mellomstore smuler. Har du ikke en foodprocessor kan man ta kjeksen i en pose og knuse den med en kjevle. Vær forsiktig så posen ikke sprekker. Smelt smøret.
Steg 3: Ha den knuste kjeksen og smøret i en bolle og bland godt. Ha det så i springformen og press det sammen. Bruk gjerne baksiden på en spiseskje for å gjøre bunnen jevn og kompakt.
Steg 4: Ha kremost, mascarpone og kremfløte i en bolle og pisk det sammen til en jevn masse. Tilsett sukker, hvetemel og Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract og rør til alt er godt blandet.
Steg 5: Tilsett ett og ett egg om gangen og pisk til massen er jevnt og godt blandet.
Steg 6: Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kaken i stekeovnen. Stek for ca. 60 minutter til kaken har fått en brunlig kant. Slå av ovnen og la kaken stå og avkjøles i ovnen med døren på gløtt i 30 minutter for å forhindre at den sprekker. Bruk gjerne en sleiv eller lignende for å holde ovnsdøren litt åpen.
Steg 7: Ta kaken så ut av ovnen og la den avkjøles helt i formen på en bakerist.
Steg 8: Før kaken servers tilberedes bringebærsausen. Ha halvparten av bringebærene i en liten kjele, tilsett sukker og la det koke i ca. 3 minutter til bringebærene begynner å slippe væske. Hell bringebærene i et dørslag og sil av frøene.
Steg 9: Ta ostekaken ut av springformen, bruk en kniv for å løsne den langs kanten. Hell bringebærsaften utover kaken.
Steg 10: Til slutt danderes resten av bringebærene på midten av kaken, og den er klar til servering.
- Prep Time: 30 min
- Cook Time: 60 min