
Profiteroles fylt med krem
- Total tid: 70 min
Ingredienser
Deig
- 250 ml vann
- 125 g smør
- 150 g hvetemel
- 4 store egg
Krem
- 4 dl kremfløte
- 1 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
- 75 g sukker
- melis til dekor
Instruksjoner
Steg 1: Forvarm stekeovnen til 200 °C varmluft og legg bakepapir på to stekebrett.
Steg 2: Bruk en mellomstor kjele og varm opp vann og smør under omrøring til smøret har smeltet og det koker opp.
Steg 3: Ta kjelen av varmen og tilsett hvetemel. Bruk en tresleiv, rør blandingen til den slipper kanten av kjelen og former en ball.
Steg 4: Ha deigen i bollen til en kjøkkenmaskin. Ha på medium hastighet og tilsett ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. Pisk til deigen blir tykk og blank.
Steg 5: Ha deigen i en sprøytepose med en stor rund tipp (2 cm) og sprøyt ut små boller (3-4 cm) på bakepapiret. La det være minst 5 cm mellom hver.
Steg 6: Steketid er ca. 30 minutter, begge stekebrettene settes i stekeovnen bytt plass på brettene halvveis. La de steke til de er gylne og har hevet seg. Avkjøles på en bakerist.
Steg 7: Pisk kremfløten stiv sammen med Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract og sukker. Ha kremen i en sprøytepose med en liten rund tipp og legg den i kjøleskap til profiterollene skal serveres. Når de skal serveres kan bollene enten deles i to for så å fylles, eller man kan lage et lite hull under hver bolle og sprøyte inn kremen. Stable de så på et serveringsfat og sikt litt melis over.
- Prep Time: 40 min
- Cook Time: 30 min