
VANILJEPAVLOVA MED KREM OG BÆR
- Total Time: 105 min
Ingredients
MARENGS
4 eggehviter (romtempererte)
1 klype salt
200 g sukker
1 ts eddik
2 ts maisstivelse
TOPPING
250 ml kremfløte
2 ss Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
50 g bringebær
70 g rips
50 g bjørnebær
100 g blåbær
70 g jordbær
Friske mynteblader
Instructions
Steg 1: Forvarm stekeovnen på 180°C over- og undervarme. Legg bakepapir på en stekeplate. Tegn en sirkel Ø 23 cm på bakepapiret og snu arket så tegningen vender ned.
Steg 2: Pisk eggehvitene med en klype salt på høy hastighet til eggehvitene blir stive.
Steg 3: Tilsett sukkeret sakte mens kjøkkenmaskinen går på middels hastighet. Pisk til marengsen danner blanke topper.
Steg 4: Fold så inn maisstivelse og eddik med en slikkepott av gummi.
Steg 5: Fordel marengsen i sirkelen på bakepapiret, sett brettet i stekoven og senk temperaturen til 100°C.
Steg 6: Stek marengsbunnen i 60-70 minutter og slå så av varmen mens brettet fortsatt står i. La den stå i stekeovnen med døren lukket i ca. 30 minutter mens den avkjøles. Plasser marengsbunnen forsiktig på et kakefat.
Steg 7: Pisk fløten med vaniljeekstrakt til krem. Bre kremen utover marengsbunnen og legg på bær og mynteblader.
- Prep Time: 15 min
- Hvile: 30 min
- Cook Time: 60 min