Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nydelig vaniljepavlovaen med krem og bær.

VANILJEPAVLOVA MED KREM OG BÆR


  • Total tid: 105 min

Ingredienser

MARENGS

4 eggehviter (romtempererte)
1 klype salt
200 g sukker
1 ts eddik
2 ts maisstivelse

TOPPING

250 ml kremfløte
2 ss Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
50 g bringebær
70 g rips
50 g bjørnebær
100 g blåbær
70 g jordbær
Friske mynteblader


Instruksjoner

Steg 1: Forvarm stekeovnen på 180°C over- og undervarme. Legg bakepapir på en stekeplate. Tegn en sirkel Ø 23 cm på bakepapiret og snu arket så tegningen vender ned.

Steg 2: Pisk eggehvitene med en klype salt på høy hastighet til eggehvitene blir stive.

Steg 3: Tilsett sukkeret sakte mens kjøkkenmaskinen går på middels hastighet. Pisk til marengsen danner blanke topper.

Steg 4: Fold så inn maisstivelse og eddik med en slikkepott av gummi.

Steg 5: Fordel marengsen i sirkelen på bakepapiret, sett brettet i stekoven og senk temperaturen til 100°C.

Steg 6: Stek marengsbunnen i 60-70 minutter og slå så av varmen mens brettet fortsatt står i. La den stå i stekeovnen med døren lukket i ca. 30 minutter mens den avkjøles. Plasser marengsbunnen forsiktig på et kakefat.

Steg 7: Pisk fløten med vaniljeekstrakt til krem. Bre kremen utover marengsbunnen og legg på bær og mynteblader.

  • Prep Time: 15 min
  • Hvile: 30 min
  • Cook Time: 60 min